Tjuvarna tog sig in genom ett fönster vid ett inbrott på Teleborg. Arkivfoto: Jens Pehrson/SR
Kronoberg

Polisen vädjar om hjälp

Kronobergspolisen satsar nu hårt på att stoppa vågen av villainbrott i länet samtidigt som man vädjar till allmänheten om hjälp.

Tidigare artikel:

– Det är mycket allvarligt. Det är högsta prioritet och vi har tilldelat en större resurs poliser som bara kommer att jobba med detta, säger Robert Loeffel, som är informationsansvarig vid Kronobergspolisen.

Så sent som i helgen skedde sex inbrott i villor och sedan årsskiftet har antalet inbrott och inbrottsförsök i villor och ökat med nära 20 procent jämfört med förra året.

Och nu vädjar polisen till allmänheten att verkligen höra av sig när man ser något som kan ha med tjuvarna att göra.

– Så fort det är något som ser mystiskt ut, ring polisen! Och när det är pågående inbrott är det 112 som  gäller, säger Robert Loeffel.

Tjuvarna stjäl bara sådant som är lätt att ta med sig, som guld och silver, smycken, kontanter, och de har uppträtt i ett slags förklädnad. Vid helgens inbrott har folk sett män klädda i reflexkläder för att låtsas vara hantverkare.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".