Växjö

Fängelse efter våldtäktsförsök

Idag dömde Växjö tingsrätt en 20-årig man till ett års fängelse och utvisning från Sverige i tio år efter ett våldtäktsförsök i Växjö i mitten av februari.

Det var en natt i januari som den nu dömde mannen mötte en kvinna i Arabyparken i Växjö. Berättelserna om vad som hände går i sär. Kvinnan har berättat att mannen puttat omkull henne och sen försökt våldta henne, han har bland annat knäat henne i skrevet. Mannen säger att kvinnan själv trillade till marken och att han lämnade henne där.

Tingsrätten skriver i domen att kvinnans berättelse är klar och tydlig och att bland annat skador på hennes kropp och vittnesmål från de poliser som kom till platsen gör att hennes berättelse har högst trovärdighet.

20-åringen döms också för sexuellt ofredande. Under samma natt har han antastat en annan kvinna.

20-åringen döms alltså till ett års fängelse och tio års utvisning ur landet. Han ska också betala 45000 kronor till den utsatta kvinnan.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista