Växjö

Pappa band och slog sina barn

En 37-årig man ifrån Växjö har dömts till fyra års fängelse av Växjö tingsrätt för bland annat våldtäkt och grov fridskränkning. Han har enligt domen både slagit sina barn och sin fru.

Ett telefonsamtal till polisen i mitten av januari i år där den 11-åriga sonen berättade att hans pappa slår både han och hans syster, var upprinnelsen till den utredning som nu har lett till att den 37-åriga mannen dömts till fyra års fängelse.

I polisförhör har pojken och hans 10-åriga syster berättat att pappan ofta slog, ibland i huvudet och ibland under fötterna med något som ser ut som ett brännbollsracket, ibland så hårt att barnen knappt kunde gå efteråt.

Barnen har också berättat hur pappan ibland band fast dem i sängen i samband med att han slog dem.

Mamman i familjen har berättat hur hennes man tvingat sig till samlag, att han slagit både henne och barnen och att han inte tillåtit henne att gå ut på egen hand.

Den 37-åriga mannen erkänner att han slagit sonen vid ett tillfälle, i övrigt nekar han och menar att allt bara är påhittat.

Men tingsrätten sätter stor tilltro till det som barnen och deras mamma berättat och utöver 4 års fängelse ska mannen dessutom betala 80 000 kronor i skadestånd till vardera barn och 110 000 kronor till sin fru.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sr.se