Vislanda

Bilfärd in i lekpark gav fängelse

En 23-årig man från Alvesta kommun körde i juli förra året in på Vislandsskolans område och demolerade en lekpark. Han har nu dömts till tre månaders fängelse.

Det var på eftermiddagen 3 juli som mannen efter en fest, satte sig i sin bil och körde rakt in på Vislandaskolans område. Där körde han sönder en lekpark och han körde också över ett träd. Men bilturen slutade inte där, utan fortsatte ut på gatan där han körde över två vägskyltar. Därefter körde han rakt in i ett villastaket och in i en trädgård.

23-åringen själv har berättat att han inte minns någonting från den här vansinnesfärden och sagt att det kan ha varit någon annan som körde hans bil. Men flera personer som blev vittnen till händelsen har identifierat mannen som föraren.

Även om ingen kom till skada anser tingsrätten att det mannen gjort är allvarligt. Han körde bil med hög alkoholhalt i blodet, på ett mycket trafikfarligt sätt och därför döms han till fängelse i tre månader. Han ska också betala knappt 7000 kronor i skadestånd till Alvesta kommun.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista