- Jonas Källman är en världsspelare

Sverige vann mot Egypten med 30-22 i handbollslandskampen i Ljungby. Ett fullsatt Sunnerbohov jublade åt Jonas Källman från Växjö. Han gjorde näst flest mål i det svenska laget och kvitterade också ut högsta betyg av sin förbundskapten Bengt Johanson: - Källman är en världsspelare, även om han kanske inte tror det själv.
Jonas Källman är numera proffs i spanska Ciudad Real och gjorde fyra mål. Själv tyckte Jonas Källman att han var värd 6,5 i betyg på en tiogradig skala. - Försvarsspelet kunde väl varit bättre. Och som lag kunde vi gjort en bättre insats, spelar vi så här mot bättre lag än Egypten kommer vi att få stryk efter noter, sa den alltid lika amibitiöse Jonas Källman när han efter matchen var fullständigt omsvärmad av autografjägare. Vi specialgranskade Jonas Källmans insats igår. Han spelade 39 av de 60 minuterna, de sista sju minuterna var han lätt skadad och spelade inte då. Han var näst bäste målskytt i det svenska laget med fyra mål, ordnade två straffar till Sverige, sprang lagkompisar fria flera gånger och blev blev utvisad en gång. Om åtta dagar börjar Europamästerskapet i Slovenien.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista