Makalös vändning tog TAIF till kvalserien

Det var uppdukat till fest i Dackehallen då Tingsryd och Vita Hästen gjorde upp om en plats i kvalet till Allsvenskan. De 2730 åskådarna skapade en härlig stämning och det märktes på spelarna att det var en speciell match. Men för hemmalaget kom feststämningen av sig.

Det var en nervös inledning och märkligt nog nästan helt utan kroppskontakt från något av lagen. Många började nog inrikta sig på en mållös första period, men med fyra minuter kvar att spela innan pausvilan gav Linus Näsström gästerna ledningen. Ett mål som gav Vita Hästen ökad energi och laget hade möjligheter att öka på sin ledning men TAIF:s målvakt Peter Johanson såg till att ställningen var 0-1 efter tjugo, snabbt spelade minuter.

Den andra perioden började på värsta tänkbara sätt för Tingsryd. Efter endast tio sekunder utökade Sebastian Ellerstad Vita Hästens ledning till 2-0 bakom ett yrvaket hemmaförsvar. Målet blev lite av en väckarklocka för de grönvita som spelade upp sig men de riktigt vassa chanserna uteblev. Med knappt två minuter kvar att spela av mellanakten fick TAIF en rejäl chans att komma in i matchen då gästerna fick två spelare utvisade. Men i stället hände det som inte fick hända, med endast 38 sekunder kvar att spela av perioden lyckades Norrköpingslaget, via en snabb spelvändning hitta Ellerstad som kom direkt från utvisningsbåset och säkert satte 3-0 bakom Peter Johansson.

När tredje perioden drog i gång så var plötsligt rollerna ombytta och det var gästerna som stod och sov. Efter endast tjugo sekunder kom det så viktiga förstamålet för TAIF genom David Laudius. Därefter var det bara Tingsryd. 2-3 kom lite drygt två minuter senare genom Christian Jacobsson. Efter 8:12 kom kvitteringen genom Matthew Davidson och tre minuter senare var vändningen totalt då Davidson även gjorde 4-3! På knappt elva minuter av tredje perioden hade Tingsryd alltså lyckats vända 0-3 till 4-3. Men Vita Hästen lyckades resa sig igen. Med tre minuter kvar gjorde den tidigare Tingsrydsspelaren Sebastian Ellerstad sitt tredje mål för kvällen och matchen gick till sudden death.

Efter nästan sex minuter av förlängningen kom målet som nästan fick taket på Dackehallen att lyfta. Vid en tilltrasslad situation fick Fredrik Hansson in pucken bakom Tim Sandberg i Vita Hästen. Ett mål som innebär att Tingsryds säsong fortsätter i kvalserien till Allsvenskan. För motståndet i kvalserien står Enköping, Oskarshamn, Sundsvall, Nybro och Olofström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".