Älmhult

Man sålde sprit till unga

En 57-årig man från Älmhults kommun har dömts till sex månaders fängelse för att olovligen ha sålt stora mängder alkohol till ungdomar i 15-årsåldern.

Det var förra året som flera ungdomar mellan 15 och 16 år, enligt deras berättelse i tingsrätten, åkte hem till mannen och köpte starköl, vodka och rom. Ryktet att han sålde sprit hade spridit sig bland de sju pojkarnas kompisar.

57-åringen har erkänt att han sålt sprit till en av pojkarna, men att han då inte förstod att han var så ung. I övrigt förnekar han att han sålt sprit till minderåriga.

Totalt har mannen enligt åklagaren vid 45 tillfällen sålt sammanlagt 25 liter vodka, tre liter rom och 158 liter starköl. Vid husrannsakan hittade polisen både sprit och starköl hos honom. Det förklarade mannen med att han skulle ha en födelsedagsfest.

Pojkarnas vittnesmål förklarar mannen med att de vill "jävlas med honom".

Men tingsrätten dömer honom till fängelse i sex månader för brott mot alkohollagen och olovligt innehav av alkoholdrycker.

Håkan Erlandsson
hakan.erlandsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista