Kronoberg

Viktiga kvalmatcher på söndag

Söndag är en stor dag för många av idrottslagen i länet, då både Alstermo IF, Tingsryds AIF och Växjö Lakers spelar viktiga kvalmatcher.

Lagens tränare rapporterar om en laddad stämning inför matcherna.

- Vi ser bara ett slut och det är att vi är klara till allsvenskan på söndag, säger Tomas Lundberg, tränare för Alstermo IF:s handbollsklubb.

Alstermo måste vinna sin match för att någon chans att bli direktkvalificerade till allsvenskan i handboll, annars väntar kvalserien till den högre divisionen.

Tingsryds AIF inleder kvalserien till allsvenskan i ishockey genom sin derbymatch borta mot Olofström, samtidigt som Växjö Lakers några mil norrut inleder kvalserien till ishockeyns elitserie genom att spela mot AIK.

Mikael Tissel, tränare i Tingsryd, ser ingen särskild betydelse i att det är just i Olofström som deras första kvalseriematch kommer att avgöras i.

- Vi har ju haft derbyn hela tiden känns det som, så det här blir mycket som en vanlig match faktiskt.

Växjö Lakers tränare Jan Karlsson, tycker inte att det finns någon anledning till att på förhand räkna ut Lakers i kvalserien till elitserien i ishockey.

- Vi har en chans. Det är sex lag som spelar om två platser, så varför skulle vi inte kunna ta en av de platserna. Det gäller ju bara att vi tror på det, säger han.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se