1 av 2
Victoria Nyrén och Caroline Troedsson från Alstermo kände magi när Alstermo blev klara för Allsvenskan. Foto: Therese Gabrielsson/SR
2 av 2
Ingvar och Siv Andersson är två ortsbor som stödjer sitt handbollslag. Foto: Therese Gabrielsson/SR
Alstermo

Stolthet och glädje i Alstermo

Igår blev det klart att handbollsklubben Alstermo tar steget upp i Allsvenskan.  Många Alstermobor gläds idag åt lagets framgångar.

Tidigare artikel:

– Det är kul för samhället och alla inblandade. Magiskt var det, säger Victoria Nyrén och Caroline Troedsson från Alstermo.

Det är en otrolig resa handbollslaget har gjort. Det är inte mer än två år sedan som laget höll på att åka ner i division 3. Men man redde ut kvalet och sedan dess har allt bara gått bättre. För ett år sedan tog klubben steget upp i division 1 och nu är man alltså klara för Allsvenskan, och det är första gången i klubbens historia som man spelar i en rikstäckande serie.

– Men det kan nog bli svårt för dem, de behöver nog några nya spelare, säger Caroline Troedsson.

En annan som gläds åt framgången är Ingvar Andersson som gått på handboll i Alstermos arena Grytan sedan handbollsklubben startade. Men matchen igår var ändå speciell.

– Taket höll på att lyfta! säger han.

Och Ingvar Andersson tror att platsen i handbollsallsvenskan kommer sätta Alstermo på kartan.

–  Det betyder en hel del, orten blir känd lite mer än bara häromkring.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista