Alvesta

Polisen efterlyser försvunnen 11-åring

En elvaårig flicka från Värnamo har varit försvunnen sedan i måndags. Flickan försvann från Alvesta vid 17-tiden på måndagen. Under onsdagskvällen efterlystes hon och flera polispatruller sökte då också efter flickan i Alvesta.

Flickan var i Alvesta tillfälligt, vad som sedan har hänt flickan vet polisen inte. Polisen misstänker i nuläget inget brott, föräldrarna har förhörts om försvinnandet.

– Vi kan inte gå ut med vad som framkommit, jag har inte hela bilden klar för mig, säger Percy Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Växjö.

På onsdagskvällen gick polisen i Kronobergs län ut med en efterlysning på flickan som är 155-160 centimeter lång, har gyllenbrunt hår och var klädd i rosa jacka, vit halsduk och gråa byxor vid försvinnandet. Polisen vill ha in upplysningar från allmänheten som kan kontakta polisen på telefon nummer 114 14.

Flera polispatruller söker under kvällen efter flickan i Alvesta och närliggande samhällen.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista