Elina Lefvenhjelm och Linnea Olofsson var några av alla de som ställde ut på Dag X. De ville visa upp sitt nystartade städföretag. Foto:Jaqueline Balcer Bednarksa
Växjö

Från städning till hårdrock på Dag X

Idag var det åter dags för den årliga kärriärsmässan Dag X i Växjö tipshall. Och det var rekordmånga som ville komma i år, drygt 7 000 personer besökte mässan.

– Man ska komma hit för att träffa och besöka alla utställare och se vilka möjligheter det finns för en själv i framtiden. Eller bara bli inspirerad av alla företag som finns här idag, framförallt UF företagen med alla deras idéer och tjänster, säger projketledaren Malin Olofsson.

Förutom utbildningsinstutitioner och stora, väletablerade företag så är det just UF-företagen som dominerar mässan. UF står för Ung Företagsamhet och är en organisation som främjar ungas entreprenörskap. På Dag X fanns idag UF-företag som visade upp allt från speciallösningar för behåupphängning till företag som promotade en hårdrockskonsert som de själva arrangerar.

– Jag tycker det är en väldigt bra möjlighet för oss. Både att kunna träffa folk som man inte träffat innan och att kunna träffa sin framtida arbetsgivare. Så det är verkligen jätteroligt! säger Linnea Olofsson som tillsammans med Elina Lefvenhjelm visar upp sitt nystartade städföretag.

Jaqueline Balcer Bednarska
jaqueline.balcer-bednarska@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".