Fortfarande ingen vinst för Lakers. Foto: Mats Samuelsson
ISHOCKEY

Första poängen för Lakers

Växjö Lakers tog sin första poäng i kvalserien till Elitserien. Men Almtuna åkte hem med två efter straffsegern på torsdagkvällen, matchen slutade 2-3.

– Jag var helt hundra på att vi skulle vinna idag, den här matchen ska vi bara ta. Ibland är det inte rättvist, säger Janne Karlsson.

Växjö var helt klart skärrat inledningsvis, nollpoängare som laget var inför matchen. Men Almtuna verkade också tagna av stundens allvar och de riktigt farliga chanserna uteblev.

Hemmalaget Steve Saviano var närmast att ge Växjö ledningen, men samtidigt hade Robert Kimby i Almtuna ett bra läge.

Halvvägs in i första perioden tvingades hemmamålvakten Viktor Fast lämna isen. En smäll mot huvudet gjorde Fast helt groggy och en helt ouppvärmd Oscar Ahlsenfelt fick hoppa in.

Och han testades direkt av Almtuna, och tre minuter efter sitt inhopp fick han vittja nätet bakom sig. Johan Jonsson stänkte upp ett slagskott fram till 0-1.

Den andra perioden inledde Växjö i ett furiöst tempo. Och redan efter 1.33 kom kvitteringen gjorde Niclas Burström 1-1.

Men när Sebastian Eriksson (matchens lirare) gjorde 2-1 till Almtuna i mitten på tredje var det många i hemmapubliken som misströstade. Snabbt gick det dock över eftersom Christopher Liljewall omgående kvitterade.

Matchen gick till en resultat förlängning som följdes av straffar. Där missade Växjö samtliga sina tre ordinarie straffar medan Almtuna satte sin sista.

Men Lakers tränare har inte gett upp hoppet om en elitserieplats.

-- Jag är obotlig optimist, vi har ett bättre läge nu än vad Rögle hade när de gick upp, de hade inga poäng efter tre omgångar. Jag tror på fullt allvar att vi har en liten chans, säger Janne Karlsson.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".