Österskuld har gått till kronofogden

Öster har missat att betala in en hyresskuld i tid och Öster har förverkat sin hyresrätt för sitt kansli på Värendsvallen.


Fastighetsägaren har gått till kronofogden för att få in hyran.

Det är det kommunägda fastighetsbolaget Vöfab i Växjö som tröttnat på att Öster inte betalat hyran för sitt kansli.


Skulden är på 60 000 kronor och innebär, enligt Vöfab, att Östers kansli riskerar vräkning eftersom Öster förverkat sin hyresrätt. 


- De behandlas på samma sätt som alla andra hyresgäster. De får betala som alla andra, säger Stefan Blomqvist på Vöfab.


I samband med att Sveriges Radio Kronoberg under tisdagen granskade Östers obetalda skulder, bland annat hyresskulden, så betalades beloppet in.


Enligt klubbdirektörern Ola Rydén handlar det om ett misstag att hyresskulden ledde till ett betalningsföreläggande.


- Vi håller på med omorganisation och ändrar en del rutiner. Tyvärr så blev det ett misstag i det här fallet. Men räkningen är nu betalad, säger han till Sveriges Radio Kronoberg.


Öster har också 300 000 kronor kvar att betala i planhyra, ett belopp som ska vara inbetalat senast i april.


Och det kommer Öster nu att ha råd med. I tisdags kväll kom Öster och Helsingborg överens om ett tre-årskontrakt för den 21-årige kanadensiske spelaren Atiba Huthinson.


Tidigare har Atiba Hutchinsom varit aktuell för spel i en rysk klubb men nu blir det alltså Helsingborg istället. Några andra utländska alternativ är inte aktuella.


Övergångssummen är hemlig men ligger runt 3 miljoner kronor.


Och det är välkomna pengar för Öster, även om en del av övergångssumman kommer att få betalas ut till Atiba Huthinsons moderklubb Toronto Links.