Serieledning för Alstermo efter knapp seger

Topplaget Alstermo vann mot bottenlaget Warta från Göteborg i handbolelns division 1. Men det var inte mer heller, 26-25 till Alstermo blev det. Mycket tack vare Johan Fredriksson, som i andra halvlek gjorde tre raka mål, hans enda i matchen. Därmed hänger Alstermo kvar i serietoppen.

Det började enkelt för Alstermo, som ledde med 4-0 efter sex minuters spel. Då slutade hemmaspelarna att röra på fötterna tillräckligt snabbt och ett yvigt Warta tog till och med leningen med 9-8 innan Alstermo gick till pausvila med 12-11.

Ungefär samma scenario i den andra halvleken. Alstermo gick ifrån till 16-13 innan spelet började kärva igen. Då klev Johan Fredriksson, egna produkten, in i handlingen och presterade tre viljemål, det sista när Alstermo hade två spelare utvisade. Det gav hemmalaget råg i ryggen och hemmaspelarna bevakade sig ledning. Segern var egentligen aldrig hotad, även om några lägen framåt slarvades bort mot slutet.

Anders Bengtsson i Alstermos mål gjorde tolv bra räddningar och är den i laget som ska ha beröm. Alstermo ligger etta i södra vårettan, en placering som ger chans till elitseriespel!

Däremot kan det vara slutspelat för nyckelspelaren Pär Söderqvist, som besväras av en knäskada. Han kunde inte vara med mot Warta och träningarna har inte känts bra för honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".