Askmolnet

Smaland Airport kräver ersättning

Inte bara dom större flygplatserna utan även dom regionala kommer att begära stöd efter vulkankrisen.
Ulf Axelsson är VD för Småland Airport, som var hårt ekonomiskt prövat redan innan askmolnet. Och enligt honom är situationen besvärlig.

-Det här gör ju givetvis situationen jobbigare för oss. Vi har underskott redan innan och nu när vi inte har kunnat flyga på sex dagar har vi inte haft inågra intäkter under den tiden, säger Ulf Axelsson.

Och nu söker Ulf Axelsson och Småland Airport samarbete med andra regionala flygplatser, för att begära statliga pengar. För samtidigt som stöd till flygbolagen diskuteras så nämns inget om stöd till dom regionala flygplatserna.

-Dom har glömts bort i den här debatten. Alla regionala flygplatser som inte ägs av Luftfartsverket har ju inte varit uppe för diskussion. Och här försöker jag nu ta kontakt med andra regionala flygplatser för att se vad vi kan göra tillsammans, säger Ulf Axelsson.

Niklas Skeppar
niklas.skeppar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista