Strömsnäsbruk

Upp till 80 nya jobb i Strömsnäsbruk

Bänkskivetillverkaren Lechner planerar för en ny fabrik på 15 000 kvadratmeter i Strömsnäsbruk. Hösten 2011 räknar man med att vara i full produktion och ha mellan 50 och 80 personer anställda.

Tyska Lechner med cirka 550 anställda har redan idag ett försäljningskontor i Strömsnäsbruk men planerar alltså nu också för en fabrik där man ska tillverka bänkskivor i olika material till kök.

Lars Johansson på Lechner räknar med att bygglovet blir klart i dagarna och att fabriken ska vara i full produktion i september 2011. Nästa vår börjar rekryteringen av personal och Lars Johansson räknar med att man behöver anställa mellan 50 och 80 personer.

Redan före den eknomiska krisen planerade Lechner för en fabrik i Strömsnäsbruk, då med fler anställda, men planerna sköts på framtiden i väntan på att orderingången skulle stiga igen.

Under tiden har man genomfört en del rationaliseringar så man behöver mindre personal berättar Lars Johansson.

Lena Pettersson
lena.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista