Häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkta 34-åriga kvinnan hölls bakom stängda dörrar. Foto: Jerry Sandberg/Sveriges Radio
Dubbelmordet

Mordmisstänkt har gett medgivanden

Nu har polisen kunnat hålla ett första förhör med den 34-åriga kvinna som är misstänkt för att ha knivmördat två män i Växjö den 4 april.

– Hon har lämnat uppgifter som gör att misstanken mot henne stärks, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

I dag hölls det en förnyad häktningsförhandling mot den 34-åriga kvinna som är misstänkt för mord på en 41-årig och 70-årig man i Växjö på påskdagen.
Anledningen till att en ny häktningsförhandling hölls, var att den förra slutade i tumult, då kvinnan kollapsade i rättsalen och fick föras till den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

Närvarade hela förhandlingen
Fast idag kunde dock kvinnan närvara under hela förhandlingen, och enligt Anna-Karin von Schoultz mår den 34-åriga kvinnan nu bättre.

– Hon mår bättre än vad hon gjorde under den förra häktningsförhandlingen, men jag bedömer fortfarande att hon är i behov av vård, säger Anna-Karin von Schoultz.

Polisen uppger att de nu är klara med den kriminaltekniska undersökningen av de bägge brottsplatserna. Vissa spår har säkrats och skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, samtidigt som ett första förhör kunde hållas med kvinnan i fredags. Då ska kvinnan ha gjort vissa medgivanden, men exakt vad det innebär vill inte Anna-Karin von Schoultz kommentera.

– Hon har lämnat uppgifter som gör att misstankarna mot henne stärks, säger Anna-Karin von Schoultz.

Oklart motiv
Kriminalkommisarie Stefan Karlsson uppger att polisen nu börjar få en bild över vad som hände under de bägge morden i Växjö den fjärde april.
– Men det är mycket frågor som återstår. Vi är inte framme vid vad motivet till morden är, då krävs det fler förhör med kvinnan.

Har ni klarlagt vad det finns för kopplingar mellan kvinnan och de bägge männen?
– Nej, inte helt. Men vi vet att hon kände 41-åringen och att hon inte var helt obekant med 71-åringen, säger Stefan Karlsson.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista