Kronoberg

Pengar ska sporra matteintresset

Uppdaterad kl 11.37

Flera skolor i länet satsar nu på att förbättra matematikundervisningen. 4,2 miljoner kronor från Skolverket kommer användas för att höja kvaliteten.

Det är andra året i rad som Skolverket delar ut pengar för att uppmuntra skolor runt om i landet att förbättra kvaliten på matematikundervisningen. Och intresset bland skolorna har ökat och är större än vad Skolverkets pengar räcker till.

I Kronobergs län kommer fem kommuner att dela på 4,2 miljoner kronor. Det är en ökning med 1,5 miljon jämfört med förra året.

Anledningen till det ökade intresset bland skolor tror Skolverket är de nationella och internationella rapporter som pekar på vikande kunskaper i matematik hos svenska grundskoleelever.

Bland annat har elever bristande förståelse för de fyra räknesätten. Och det är det som skolorna vill åtgärda, enligt Skolverket

I Kronobergs län är det Växjö, Ljungby, Älmhult, Tingsryd och Lessebo kommuner som får pengar. Bland annat får Ljungby kommun 800 000 kronor för tre projekt och gemensamt för projekten är att de på olika sätt vill öka elevernas intresse och motivation i ämnet matematik.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista