Dubbelmordet

Häktad för dubbelmordet psykundersöks

Växjö tingsrätt har beslutat att den 34-åriga kvinna som misstänks för dubbelmordet i Växjö på påskdagen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning före rättegången.

Beslutet var inte oväntat - kvinnan vistas redan på psykiatrisk klinik i stället för i häktet efter en kollaps vid den första häktningsförhandlingen med henne den 6 april.

På måndagen beslutade tingsrätten att häktningstiden skulle förlängas, så att utredarna har till den 26 maj på sig innan åklagaren måste väcka åtal. Men det är ovisst om utredningen kommer att kunna föras i hamn på den tiden, eftersom den är så omfattande.

Hittills har mordutredarna genomfört cirka 150 förhör och en mängd kläder och föremål har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

De två männen, en 41-åring och en 70-åring, mördades på påskdagen på skilda adresser i Växjö. Senare samma dag berättade den nu häktade kvinnan för medpassagerare på en buss att hon dödat två män. Hon var nedblodad och visade fram en kniv.

I det första förhöret som gått hålla med henne, i fredags, gjorde hon enligt polisen vissa medgivanden. Hon ska tidigare ha haft en relation med den yngre av männen. Om den äldre mannen har polisen sagt att de inte var helt obekanta för varandra.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista