Löpning

Stort intresse för Växjöloppet

I år har föranmälningarna till Växjöloppet ökat med kring 50 procent jämfört med förra året. Sofie Widlund, tävlingsansvarig på IFK Växjö, tror att en av orsakerna är en allmän motionstrend i samhället.

– Det känns som om löpning fått ett uppsving, säger Sofie Widlund.

Inför helgens Växjölopp så har telefonen gått varm hos arrangören IFK Växjö och Sofie Widlund. För just nu har cirka 1 400 personer föranmält sig till tävlingen, jämfört med 950 person förra året.

Sofie Widlund uppger att det är det högsta antalet föranmälningar på minst fem år.

– Förra årets tävling var bra, med fint väder och skön stämning, vilket gjort att jag tror att många av dem har kommit tillbaka för att springa även i år. Sedan har motion och löpning fått ett uppsving generellt, säger hon.

Sofie Widlund uppger att IFK Växjö räknat med cirka 2000 deltagare totalt i år, och att det höga antalet föranmälningar nu gör att det inte kommer bli några problem att klara den målsättningen.

Hon tror att det går att locka ännu fler deltagare i framtiden

– Vi tror på det här loppet och att det går att utveckla ytterligare. Växjöloppet har stor potential, säger Sofie Widlund.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista