Tingsryd

Hopp om V75 i Tingsryd

De ansvariga för travbanorna i Kalmar och Tingsryd vill utveckla travet i Småland genom att slå ihop de två banorna till "Smålandstravet". Förhoppningen är också att få V75-lopp till Tingsryd.

Styrelserna för Kalmars och Tingsryds travbanor har som mål att genom sammanslagningen åstadkomma bättre tävlingar, bättre hästar mer publik och ökat spel. Målet är också att under 2012 köra 45 tävlingsdagar inklusive tre V75-dagar. En av dem skulle läggas i Tingsryd.

Bakgrunden till att de vill slå ihop de två travbanorna är bland annat att både Kalmar och Tingsryd skulle tappa tävlingsdagar, enligt utredningen Framtidens Travsport. De båda travsällskapen kände sig därmed hotade.

Det är de två travsällskapen som i slutändan ska ta beslut om sammanslagningen blir verklighet eller inte. Från och med 1 januari kan Smålandstravet bli verklighet.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista