Växjö

Vill utmana kommunen om praktikplatser

Integrationscentrum Kronoberg blev det första företaget att anta utmanarrätten i Växjö kommun. De vill erbjuda praktikplatser för bland annat långtidsarbetslösa, med målet att de till slut ska få ett jobb.

– De kommer hit och blir satta i ett rent praktiskt arbete, säger Liselotte Modigh, informationsansvarig på Integrationscentrum Kronoberg

Växjö kommun har infört så kallad utmaningsrätt som innebär att den som är intresserad av att driva en kommunal verksamhet kan få utmana kommunen om att själva ta över verksamheten. Sedan är det upp till den ansvariga nämnden att pröva om förslaget ska antas eller inte.

Integrationscentrum Kronoberg, ICK, vill nu utmana genom att erbjuda praktikplatser hos sig själva, till personer som på olika sätt står utanför arbetsmarknaden.

Individuell utformning
Enligt deras utmaning till Växjö kommun, ska praktiktiden hos deras deltagare utformas individuellt. Enligt ICK ska en väsentlig del av praktiktiden bestå av att deltagarna på olika sätt ska marknadsföra sig mot potentiella arbetsgivare, för att på så sätt bli mer attraktiva på arbetsmarknaden. En arbetsuppgift kan exempelvis bestå i att deltagare kartlägger den del av arbetsmarknaden man är intresserad av, genom att deltagaren ringer runt till arbetsgivare och frågar hur de ser på möjligheten till nyanställningar i framtiden.

– Det kan vara allt inom administration, ekonomi och information. Vi riktar oss till asylsökande, nysvenskar, långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna och unga vuxna, säger Liselotte Modigh.

Tidigare deltagare kritiska mot ICK
ICK bildades i maj förra året, och har tidigare tagit emot praktikplatser via arbetsförmedlingen.

Enligt Kerstin Håkansson, arbetsförmedlingschef i Växjö, har tidigare deltagare riktat kritik mot Integrationscentrums verksamhet, men hon vill inte närmare kommentera vad den bestått i.

Liselotte Modigh menar dock att kritiken bestått av felaktiga förväntningar hos några av deras deltagare.

– Det har gjort att vi infört en avstämning efter åtta veckor, både för deltagare, arbetsförmedlingen och oss. Detta för att analysera om personen i fråga trivs hos oss, och om det fungerar. Det ska ju vara ömsesidigt att man känner att man är på rätt plats, säger Liselotte Modigh.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista