Växjö

Polis ska skydda elever

Föräldrar riktar nu skarp kritik mot Hovshagaskolan i Växjö. Ett ungdomsgäng har den senaste tiden dykt upp på skolan och både hotat och förolämpat yngre elever på skolan.

Föräldern Daniel Selin Midåker anser att skolan varit dålig på att hantera situationen och efterlyser bättre information från skolan.

– Jag vill ha igång en riktig kommunikation från skolan, säger han.

De senaste två veckorna har det nämligen varit mycket oroligt på Hovshagaskolan i Växjö. Titti Tekin, som har två barn på skolan, uppger att ett äldre ungdomsgäng dykt upp vid tre tillfällen för att terrorisera alla de yngre barnen på skolan.

Hennes egna barn har utsatts för rasistiska påhopp av gänget, samtidigt som hennes son kastades in i en buske.

När gänget dök upp även igår, ska flera barn ha varit rädda för att gå hem ensamma, uppger Titti Tekin.

Daniel Selin Midåker uppger att flera föräldrar nu är rädda för vad som kan hända om gänget skulle dyka upp igen, och kräver mer personal som kan skydda barnen på rasterna och att skolan kallar till ett informationsmöte om det inträffade.

Nu säger skolans rektor Annika Noresson att de kommer hålla ett möte mellan skolledning, föräldrar och polis i nästa vecka. Samtidigt ska mer personal från skolan patrullera under rasterna för att skydda om ungdomsgänget skulle dyka upp igen.

– Polisen ska även komma hit till skolan oftare, gå runt på skolgården och titta till oss, säger Annika Noresson.

                                                                                        Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista