Växjöloppet

I ledning från start till mål

Det var inget snack vilka som skulle vinna dam- respektive herrklassen i Växjöloppets halvmara i år. Både Ida Bladh-Johansson och Patrik Gustafson-Björkqvist ledde från start till mål.

Växjöloppsveterenen Patrik Gustafsson-Björkqvist, som tävlar för Brittatorp, var överlägsen i mål efter 21 kilometers löpning. Han vann på 1.12,18, vilket var hela 6,5 minuter före tvåan Thomas Letterkrantz från Team Blekinge

– Det kändes förvånansvärt bra efter förra helgen när jag sprang terräng-SM. Då var det tungt men idag gick det lätt, konstaterar Patrik Gustafsson-Björkqvist som själv tror att han har sprungit Växjöloppet sisådär 15 gånger.

För vinnaren i damklassen, Ida Bladh-Johansson från Strömsnäsbruksklubben SK Graal, kom segern desto mer som en överraskning.

– Jag är idrottslärare och laddade upp med att spela fotboll med grabbarna igår, men det var ju ett vinnande koncept, säger hon efter målgången.

Idas tid blev 1.25,56 medan tvåan Emma Berntsson från Elmhults SK sprang in på 1.28,34.

Enligt IFK Växjös Sofie Widlund som är tävlingsansvarig för Växjöloppet deltog 1 750 vuxna och 600 barn i tävlingens olika klasser.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista