Hälsan i länet ska kartläggas

I vår kommer landstinget i Kronoberg att göra en stor undersökning av hälsoläget bland länsinvånarna.

Nästan 10 000 personer mellan 18 och 84 år kommer att få en enkät i brevlådan och resultatet kommer att fungera som underlag till insatser för att förbättra hälsoläget i Kronoberg.
- Det är första gången vi gör en sådan här undersökning. Vi vill ha en bild av hur hälsoläget är i länet och se vilka folkhälsoinsatser vi behöver göra, säger folkhälsosekreterare Ingrid Edwardsson.
Underlaget till undersökningen är framtaget av Folkhälsoinstitutet och liknande arbete sker i fem andra landsting i Sverige. De anonyma enkäterna kommer att skickas ut till de utvalda länsborna i slutet av mars och under senhösten väntas en rapport vara klar.
Under hösten förra året undersöktes på samma sätt hälsoläget bland barn och ungdomar. Just nu håller man på att samanställa de inkomna svaren och resultatet kommer att presenteras framåt sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".