Äldreboende i Alvesta byggs om för 100 miljoner

Äldreboendet Högåsen i Alvesta ska byggas om för 100 miljoner kronor. Det föreslår politikerna i socialnämnden. Anledningen är att Länstyrelsen som tillsynsmyndighet har synpunkter på lokalerna.

- Vi har fått kritik under en längre tid och därför finns det inga andra alternativ, säger Per Hjalmarsson (m) ordförande i socialnämnden i Alvesta.

Exakt vad det är som behöver byggas om vill Hjalmarsson inte gå in på, men det handlar om att ha ett värdigt boende, säger han.

Högåsens äldreboende har idag 99 platser ägs av kommunala bostadsbolaget Allbohus. Om förslaget går igenom kommer ett nytt Högåsen stå klart någon gång under 2006.

Men trots att det handlar om så mycket pengar som 100 miljoner kronor vill Per Hjalmarsson inte redovisa för någon närmare ekonomisk kalkyl för ombyggnaden av Högåsen. Istället hänvisar han till en presskonferens senare i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".