Klart med formel 1 för Björn Wirdheim

Idag är det klart: Björn Wirdheim från Växjö får ett kontrakt i formel 1, bilracingens mest prestigefyllda klass. Han kommer att vara tredjeförare i Jaguar-stallet. Eller reserv om  man så vill. Han kommer att få köra fredagsträningarna inför formel 1-loppen.

Ända sedan 23-årige Björn Wirdheim vann formel 3000-mästerskapet med klar marginal i höstas, har det spekulerats om och framför allt när han skulle få en plats i formel 1. Men det har inte varit så lätt, inte minst för att formel 1-stallen har det lite kärvt ekonomiskt.
Björn Wirdheim har åkt runt och testkört för flera formel 1-stall de senaste månaderna, ett tag var BAR-stallet mycket aktuellt men där krävde man en stor summa pengar för att släppa in Växjöföraren.
Sedan ett par månader har Björn, han pappa Örnulf och de andra i kretsen runt Björn Wirdheim, diskuterat med Jaguar-stallet och nu är det alltså klart. Björn Wirdheim blir tredjeförare i stallet,  de ordinarie platserna i stallet innehas av Mark Webber, som körde där ifjol och Christian Klien, som köpte sig platsen för 40 miljoner kronor - minst.
Men Björn Wirdheim är nöjd med tredjeplatsen i Jaguar-stallet, han har funnit sig väl till rätta med folket där och gillar den familjära stämningen i stallet. Dessutom behövde han inte betala för att komma in i stallet.
Nu väntar en hektisk period för Björn Wirdheim, testkörning i spanska Valencia under onsdagen, vidare till Silverstone i England för att på tisdag i nästa vecka fortsätta till Melbourne.

Formel 1-livet har börjat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista