Kärvt år väntar Tingsryds kommun

Socialnämnden i Tingsryd spräckte sin budget med 14 miljoner kronor förra året. Och beräkningarna för kommunen som helhet visar ett minus på cirka sju miljoner kronor för 2003.

Det är ett rekordstort underskott i socialnämnden som den politiska ledningen i Tingsryd nu ska hantera. Och i bokslutet skriver socialnämnden att underskottet innebär att förvaltningen i princip får ägna all tid och kraft under 2004 åt att urskiljningslöst demontera den sociala sektorn i kommunen.

En av dom bidragande orsakerna till den spräckta budgeten var att nämnden tvingades hyra in sjuksköterskor för att klara omsorgen under 2003.

Det säger nämndens ordförande, Yngve Almqvist, som nu hoppas att kommunstyrelsen ska skjuta till pengar för att man ska undvika alltför kraftiga neddragningar inom omsorgen.

Men beräkningarna för Tingsryds kommun som helhet visar ett minus på cirka sju miljoner kronor för 2003, så det är ett kärvt år som väntar för samtliga nämnder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".