Mördade kvinnor dog av våld mot huvudet

De två 18-åriga kvinnor som hittades mördade på Hallandsåsen för en månad sedan dog av kraftigt våld mot huvudet i kombination med kyla, det avslöjades vid en presskonferens på onsdagen.

De två kvinnorna hittades mördade den 18 januari ute i ett skogsparti mellan gamla och nya E6:an, på Hallandsåsen.
Snart därefter greps två 17-åriga pojkar som fortfarande sitter häktade misstänkta för mord på de två tjejerna.
Först nu avslöjas dödsorsaken. 18-åringarna dog alltså av kraftigt våld mot huvudet som orsakat hjärnskador  i kombination med kyla. De hade annars inte så mycket synliga skador och de var inte heller, som tidigare spekulerats i, drogpåverkade.
Polisen tror sig nu veta att de två tjejerna träffat de mordmisstänkta 17-åringarna i Östra Karup vid midnatt och att de varit i Ängelholm tillsammans vid 1-tiden.
Vid kvart över två på natten krockades flickornas bil, men troligen hade flickorna redan då hamnat i skogspartiet mellan gamla och nya E6:an.

Det här händelseförloppet bygger polisen dels på vissa medgivande som en av pojkarna gjort i förhör, dels på mobiltelefonsamtal som kunnat spåras. Man har också tekniska bevis på att pojkarna varit i flickornas bil.

I tisdags omhäktades de två pojkarna. De har redan suttit häktade i fyra veckor på sannolika skäl misstänkta för mord och kommer att vara kvar i häktet i minst 2 veckor till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".