Kronoberg

Segerstéen ny Södraordförande

Christer Segerstéen har valts till ny ordförande i skogskoncernen Södra. Han efterträder Lars-Eric Åström som lämnar styrelsen efter 31 år. 

60-årige Christer Segerstéen har suttit i Södras styrelse ända sedan 1991, men han är också ordförande i LRF Skogsägarna, vice ordförande i LRFs riksförbundsstyrelse, ledamot i Naturvårdsverkets insynsråd samt ordförande i den europeiska skogsägarfederationen CEPF.

Segerstéen säger till Sveriges Radio Kronoberg att han tycker att skogsindustrin står inför en spännande tid där det förnyelsebara är sådant som efterfrågas mer och mer. Som exempel tar han viskosmassa som man kan göra kläder av och biomassa. Och just det förnyelsebara är ett område som han vill arbeta mycket med.

- Men vi har i styrelsen jobbat som ett team så det kommer inte bli stora förändringar bara för att jag nu blir ordförande. Jag vill fullfölja det vi påbörjat, säger han.

Segerstéen efterträder Lars-Eric Åström som lämnar styrelsen efter 31 år, varav 17 år som ordförande. Vid föreningsstämman avgick förutom Lars-Eric Åström även Lena Ek och Lars Idermark. Till ny vice ordförande för Södra valdes Anders Grennborg.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se