Handboll

Sverige klart för junior-EM

I Växjö har det spelats handboll på internationell nivå i helgen. Tusen personer har tittat på när EM-kvalet för herrjuniorer avgjordes med Växjö HF som arrangör.

Det blev många heta känslor när Sverige mötte Slovenien i sin sista kvalmatch. Sverige förlorade visserligen med 23-27 men båda lagen är ändå klara för junior-EM i Montenegro i sommar. Sverige genom vinst över Moldavien och Estland.

Växjö HF:s ungdomar har fått se handboll av hög klass under helgen. 16-åriga Andrea Zezovska, och 14-åriga Tilda Almström har varit funktionärer.

– Det var riktigt bra matcher och en grym känsla att vara med. Jättebra stämning, verkligen, sammanfattar de båda tjejerna som hjälpte till genom att torka golvet.

Växjö HF:s ordförande Håkan Gröön är nöjd med arrangemanget och publiktillströmningen på tusen personer under helgen. Och han tror att den här typen av matcher kan hjälpa till att göra handbollen mer populär.

– Det har varit lite si och så med handbollen i Växjö den senaste tiden så vi gör allt för att höja intresset.

När tror du att vi får se en tjej eller kille från Växjö HF i något av juniorlandslagen?

– Kanske inte så att de är aktuella för landslag de närmaste årgångarna men tittar man tre, fyra, fem år bort så kommer de.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sr.se