Omfattande brand i hyreshus i Växjö

Ett hyreshus på Wieselgrensgatan i Växjö fick utrymmas på lördagseftermiddagen sen en kraftig brand utbrutit i en av lägenheterna.

Ingen person skadades i branden, men lägenheten där branden startade blev totalförstörd. Enligt räddningsledaren Jan Gustafsson var det till en början oklart om det fanns någon person kvar i den brinnande lägenheten:

- Vi gick in med rökdykare för att leta efter överlevande, men fick sedan besked av polisen att lägenhetsinnehavaren var ute ur lägenheten. Däremot kunde han inte svara på om en kompis till honom fanns kvar därinne, säger Jan Gustafsson.

Efter en stund kom dock lägenhetsinnehavarens kompis cyklande. Han hade inte varit i lägenheten vid branden.

Enligt Jan Gustafsson var det till en början stor risk för att branden skulle sprida sig till vinden, eftersom den brandhärjade lägenheten ligger i den övre våningen i tvåvåningshuset.

Några av de övriga lägenheterna i huset fick rökskador.

Enligt Jan Gustafsson har branden troligen startat i ett kylskåp:

- Lägenhetsinnehavaren säger till oss att han satt igång ett kylskåp som har stått avstängt en lång tid. Han gick sedan och lade sig, och när han vaknade brann det i hela köket, säger Jan Gustafsson.

Polisen kommer troligen att göra en teknisk undersökning på brandplatsen under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista