De unga spelarna Johanna Davidsson och Linn Rehn får sällskap av rutinerade Maria Magnusson och Petra Lukoczky. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Basket

Fler spelare återvänder till Queens

Basketlaget Växjö Queens fortsätter att värva rutinerade spelare inför höstens säsong i division 1. Nu återvänder 33-åriga Maria Magnusson och 29-åriga Petra Lukoczky till laget efter några års uppehåll.

Båda spelarna har erfarenhet av spel i den högsta serien, Damligan.

Växjö Queens har de senaste säsongerna valt att nästan bara satsa på unga spelare men har nu beslutat att tillföra rutin i laget.

Lagets tränare Mattias Lundgren kommenterar de båda återvändarnas kvaliteter på klubbens hemsida:

– Petra är en riktigt ettrig spelare som kommer att tillföra mycket med sin attityd i försvarsspelet.

– Mia är en pointguard som bl a kommer att bidra med ett lugn i sitt spel. Mia kommer att fylla en viktig roll för laget. Dessutom är Mia en mycket god förebild som kommer att lyfta de yngre spelarna i laget!

Växjö Queens för en dialog med flera spelare och har just nu klart med 12 spelare inför säsongen 2010/2011. Bland dem finns flera spelare som återvänder efter en tids uppehåll.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".