Freddy Borg gjorde Östers mål. Foto: Mats Samuelsson
FOTBOLL

Borg blåste Ängelholm

På ett blåsigt Värendsvallen lyckades Öster besegra Ängelholm med 1-0 på lördagseftermiddagen efter mål av Freddy Borg. Därmed tog Växjölaget tre viktiga poäng och lämnade nedflyttningsplatsen.

- Otroligt skönt med en seger. Kanske var det mer rättvist med ett oavgjort resultat men eftersom vi haft några hedersamma förluster ber jag inte om ursäkt idag, säger lagkaptenen Fredrik Bild till Radiosporten Kronoberg.

Ängelholm piggast
Annars var det Ängelholm som inledde klart piggast. Östers (o)vana trogen att börja darrigt höll på att resultera i Skåne-mål.

Men allt eftersom matchen gick spelade Öster upp sig. Och även om det inte var stor fotbollsunderhållning som lagen bjöd på, så var oavgjort i paus rättvist.

Klassmål av Borg
Den andra halvleken var avslutning av den första lik. Men när inhopparen Anton Henningsson serverade Freddy Borg gjordes matchen enda mål. Borg väntade på "hockey-vis" ut den rutinerade Daniel Andersson i Ängelholmsmålet och kunde snyggt göra 1-0 till Öster.

Resterande del av matchen blev en kamp mot klockan för Växjölaget, som fick se Ängelholms Björn Westerblad nicka i stolpen...

Men Öster vann och lämnade därmed nedflyttningsplatsen.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".