-Jag har pekat på olika detaljer som jag tycker att tingsrätten måste ha med i värderingen. Exempelvis tycker jag att kopplingen mellan kvinnan och en av personerna är svag, och att motivet till gärningarna inte riktigt har kommit fram, säger Lars-Ove Andersson. Foto: Jerry Sandberg/Sveriges Radio
Dubbelmordet

Kvinnan vägrade prata med sin försvarare

Den 34-årige kvinnans försvarsadvokat Lars-Ove Andersson, har under hela förundersökningen mot den mordanklagade kvinnan inte fått någon instruktion från sin klient.

– Självklart vill man som försvarare kunna värdera de uppgifter som kommer fram. Det är en viktig rättssäkerhetsfråga att kunna stämma av olika uppgifter, säger Lars-Ove Andersson.

Under häktningsförhandlingen tidigare i våras bröt kvinnan ihop och fick föras till vård på den rättspsykiatriska kliniken i Växjö, där hon även befinner sig under sin häktningstid.

Ville inte ha kontakt med försvaret
Men enligt Lars-Ove Andersson har kvinnan inte velat ha någon kontakt med försvaret under förundersökningen, och när rättegången igår började kunde han därför inte heller redovisa försvarets inställning till anklagelserna.

Fast när kvinnan igår förhördes av åklagaren, erkände 34-åringen att hon mördat de bägge männen.

Motivbild fortfarande oklar
Under sin slutplädering argumenterade Lars-Ove Andersson bland annat för att han anser motivbilden till morden fortfarande är oklar.

-Jag har pekat på olika detaljer som jag tycker att tingsrätten måste ha med i värderingen. Exempelvis tycker jag att kopplingen mellan kvinnan och en av personerna är svag, och att motivet till gärningarna inte riktigt har kommit fram, säger Lars-Ove Andersson.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".