Tremålsskytt Växjö Lakers matchhjälte i kvalrysare

Det krävdes nästan fyra perioders spel innan det stod klart på torsdagskvällen: Växjö Lakers är klart för nästa kvalomgång mot elitserien. Stor matchhjälte var Jarno Pikkarainen som gjorde tre mål när Växjö Lakers vann i Sundsvall med 4-3 - efter förlängning.

Med tisdagssegern i ryggen startade Växjö Lakers hyggligt men Sundsvall gjorde första målet i matchen. Mikael Bjerdahls kvittering kom dock innan första perioden var över.

Så var det dags för Jarno Pikkarainen, den gamle skyttekungen som vaknade till liv väldigt passande. Han gjorde både 2-1 och 3-1 till Växjölaget i andra perioden. Båda gångerna framspelad av Morgan Grans. Då kändes det som om det var klar fördel Växjö Lakers. Men Sundsvall satsade hårt i sista perioden och kunde också kvittera.

Då slog han till igen, Jarno Pikkrainen. Klockan hade tickat 19 minuter och 19 sekunder in i förlängningen när han avgjorde matchen. Både Peter Andersson och Andreas Custemo fick assister på målet.

Stort, stort jubel bland spelarna i den allsvenska nykomlingen Växjö Lakers och naturligtvis också bland det hundratal supprtrar som följt laget till Sundsvall.

I nästa omgång, pay off 2, får Växjö Lakers möta antingen AIK eller Skellefteå. Det beror på hur det går i deras avgörande matcher, lördag. Växjö Lakers startar i vilket fall med hemmamatch på onsdag i nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".