Carolina Klueft borta en månad efter VM-bronset

Först slog Carolina Klüft svenskt rekord i längdhopp med 6.92 och hon tog brons i sin första individuella VM-start. Men hon fick avbryta tävlingen i samband med fjärde hoppet. Carolina Klüft bars ut på bår efter en lårskada. Vila en månad är den första prognosen

- Jag tror inte det är någon större fara. Den första undersökningen med ultraljud visade inte på några blödningar.

- Men de närmaste tre-fyra veckorna blir det säkert vila, säger managern och pappan Johnny Klüft från Budapest.

Samtidigt betonar han att den närmaste veckan var planerad för just vila och skadan ska inte störa den fortsatta uppladdningen nämnvärt. Den var tänkt att innehålla träning, inför utomhussäsongen och prepareringen inför årets stora mål, OS i Aten.

VM-bronset för Carolina Klüft var en av Sveriges fyra medaljer. Hennes klubbkamrat i IFK Växjö Erica Mårtensson var också i farten på VM:s avslutningsdag, i stafetten 4x400 meter. Erica Mårtensson sprang tredje sträckan och Sverige var med med i finaldiskussionen efter den, men på slutsträckan tappade Sverige allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".