Avstängd polisstudent fortsätter sina studier

Den polisstudent som i höstas var avstängd från Växjö universitet har nu återupptagit sina studier. Mannen var avstäng på grund av att han var misstänkt för att ha misshandlat och våldtagit sin flickvän.  Polisutredningen lades ner och därför hävdes också avstängningen.  

Det var i början av september förra året som polisstudentens före detta flickvän anmälde honom. Manne begärdes därefter häktad, på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt, misshandel och olaga hot. Men tingsrätten ansåg inte att det fanns tillräckliga bevis för att häkta honom och han försattes på fri fot.
Även chefsåklagare Christer Johansson bedömde senare att det inte finns tillräckliga bevis mot mannen och valde därför att lägga ner utredningen. 

Nu har studenten återupptagit sina studier vid polishögskolan. Däremot var han tvungen att börja om på termin två eftersom han missade en- och en halv månad av undervisningen på grund av avstängningen.

Efter åklagarens beslut sa polisutbildningens prefekt Betty Rhodin att studenten var välkommen att fortsätta sin utbildning på Växjö universitet.
Den tidigare avstängda polisstudenten vill inte kommentera det som har hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".