Alvesta kommun sparar 80 tjänster

Arbetstid motsvarande 80 tjänster ska bort i Alvesta kommun redan i år. Det har politikerna beslutat för att få bukt med det stora underskottet i år på 24 miljoner kronor.

Inga fasta tjänster ska bort men däremot blir det troligen stopp på vikarieintag och övertid inom skolan, omsorgen och socialen.
Fackförbundet kommunals ordförande Ester Petersson är kritisk till dom planerade besparingarna. Hon menar att det blir tufft om man inte ska få ersätta sjuk eller ledig personal med vikarier.
Centerns kommunalråd i Alvesta Karin Vernersson säger att besparingarna är tråkiga men nödvändiga och att hon tror att kommunen ska kunna genomföra dem på ett bra sätt.
- Vi kommer att göra vad vi kan för att värna om dom anställdas arbetsmiljö. Som jag ser det blir det svårt att spara så mycket utan att arbetsmiljön blir lidande, säger Erster Petersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".