Världsstjärna kommer hem till handbollsfest

Den 26 maj blir det handbollslandskamp i länet igen. I januari var det mot Egypten i Ljungby, nu blir det mot Schweiz i Växjö, ett led i uppladdningen inför VM-kvalet. Det betyder också att en världsstjärna hittar hem till sin forna hemmahall igen. För det är just världsstjärna som är förbundskapten Bengt Johanssons epitet på Jonas Källman, den förre Växjö HF-spelaren, nu proffs i Spanien.

- Det ska bli jättekul att spela handboll i Teleborgshallen igen, säger Jonas Källman, direkt efter onsdagskvällen träning med sitt klubblag Ciudad Real.

När Jonas Källman funderat en stund tror han att det är fyra och ett halvt år sedan han spelade handboll i Växjö senast. Då för Växjö HF och det är just det nyblivna division 2-laget Växjö HF som är lokal arrangör av landskampen mot Schweiz.

Hur det kommer att gå mot Schweiz har Jonas Källman inte funderat så mycket på. Han har bland annat Champions League-match mot Celje att tänka ganska snart. Men en sak är han säker på.

- Jag kommer att ge allt i min gamla hemmahall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".