Troja vann men tappar sitt stora löfte till Linköping

Troja/Ljungby fick bästa tänkbara start på kvalserien till Allsvenskan i ishockey. Kumla besegrades med 3-0 i Sunnerbo i premiäromgången, en seger som var helt rättvisande. Igår blev det också klart att Troja stora löfte, 19-årige Johan Andersson spelar i elitserielaget Linköping nästa säsong.

Troja släppte till blott åtta skott mot egna målvakten Andreas Andersson under de två första perioderna, ett tecken så gott som något. Dessutom producerade man framåt. Torbjörn Persson gjorde 1-0, 34-årige Mika Välilä 2-0. Bara hälften så gamle Erik Andersson, lillebror till Johan, spädde på till 3-0 och matchen var i stort sett avgjord.

- Det är inte alltid så lätt att vinna matcher på beställning. Dessutom har vi inte spelat tävlingsmatch på nästan tre veckor. Men jag tycker vi gjorde det bra.

- Och jag lovar att jag ska göra allt för att Troja ska hänga kvar i Allsvenskan, försäkrade Johan Andersson efter den omtumlande dagen. Han spelar kvar i Troja säsongen ut.

Också segertippade Borås och Skövde vann sina matcher igår i den första kvalomgången.

Nästa kvalmatch för Troja spelas i mäktiga Löfbergs Lila arena i Karlstad mot Skåre, något av ett juniorlag till Färjestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".