Mobbingmisstänkt rektor får fortsätta jobba

Den rektor på en förskola i Växjö kommun som anklagas för att ha mobbat och trakasserat sin personal får fortsätta sitt jobb.

Att åklagaren nu inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till sjukdom är inte skäl nog att stänga av rektorn, säger Gunilla Nilsson på skol- och barnomsorgsförvaltningen i Växjö.  

Nio anställda på förskolan har känt sig kränkta och mobbade av rektorn. Sju av dem har inte kunnat återvända till sin arbetsplats efter semestern förra året på grund av konflikten.

Åklagaren Aino Alhem har nu inlett en förundersökning om misstänkt arbetsmiljöbrott och vållande till sjukdom mot företrädare för arbetsgivare. Detta efter en granskning som arbetsmiljöinspektionen gjort.

Kommunen kommer nu åter att ta upp frågan, men än så länge har man alltså inga planer på att stänga av rektorn. 
– Vi anser att vi har gjort allt för att stötta personalen och hjälpa dem till andra jobb, och vi anser att förhållandena på förskolan just nu är goda, säger Gunilla Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".