Örebro straffade Troja trots hemmaledning efter halva matchen

Troja förlorade mot Örebro i kvalserserien till den allsvenska ishockeyn med 4-3 efter straffar. Detta trots att hemmalaget Troja ledde med 3-0 efter halva matchen, men efterhand tog Örebro över matchen mer och mer.

Det började annars väldigt bra för Troja i Sunnerbohov. Jimmie Svensson gjorde både 1-0 och 2-0 och då hade det gått bara drygt sex minuter av matchen. När sedan Mikael Östman spädde på med 3-0-måler 11 minuter in i den andra perioden var väl de flesta inställda på hemmaseger.

Men förre Trojabacken Andreas Westlunds reducering före andra pausen var livgivande för drabbningen samtidigt som det tydligen inverkade negativt för Troja. Klyschan att det är svårt att leda i ishockey med 3-0 visade sig än en gång vara sann.

- Vi är på tok för ojämna i matcherna, vi måste lära oss att lägga en och annan icingpuck när vårt vanliga spel inte stämmer, sa Trojas målvakt Andreas Andersson efter förlusten.

Trojas spel försvann alltmer och bara minuten före sista perioden började Örebrospelaren Henrik Löfsäter att förmörka Trojaaftonen. Då kvitterade han till 3-3 och sedan var han den ende som gjorde mål i straffläggningen.

Serien är nu ytterst jämn, de fyra första lagen av de sex är samlade inom en enda poäng. Troja dock på andra och avacemangsplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".