Personalens brev till kommunen

Angående arbetssituationen på Pilbäckens förskola.

Situationen för oss personal är mycket ansträngd. Vi känner oss mycket illa bemötta av vår chef som är dominant och auktoritär i sitt ledarskap. Någon förändring måste ske. Flera av oss är i dålig psykisk balans som en följd av de kränkningar vi blir utsatta för.

Följande förtydligar vad vi menar:

· hon kommer med kränkande uttalanden och sårande personliga anklagelser

· hon misstror och kör över oss t ex i kontakten med föräldrarna

· hon förvränger uttalanden för att få dem att tjäna egna syften

· hon hackar sönder vårt engagemang och vår arbetsglädje genom att ständigt ifrågasätta oss och vår verksamhet

Vi känner ingen delaktighet i utvecklingen av förskolan då våra möjligheter att påverka i stort sett saknas. Är vi inte av samma åsikt som hon ”verkställer hon” likväl efter egna önskemål.

Det är omöjligt att komma till tals i diskussioner då våra argument aldrig räcker till. Vi upplever att hon som chef är emot oss istället för med oss.

Det har nu gått så långt att vi undviker henne för att komma ifrån kränkande och lönlösa samtal. Vi anser att det handlar om ren mobbing av viss personal. Vi känner oss omyndigförklarade på grund av denna behandling. Det är ovärdigt att, på en arbetsplats i Sverige år 2003, behöva utsättas för detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".