Eslövsmordet

Ville att klient skulle släppas fri

Det blev återigen omhäktning av den 67-åriga man från länet som misstänks för ett 24 år gammalt mord i Eslöv.

Mannens advokat Sten-Åke Larsson ville att hans klient skulle släppas fri eftersom han inte längre kan påverka utredningen.

– Det var väl huvudargumentet. Men resten tyckte annorlunda även om de sa i kommentaren till beslutet att hans möjlighet var begränsad. Det krävs ju så mycket när det är ett sådant allvarligt brott, säger Sten-Åke Larsson.

Häktad sedan april
Den 67-årige mannen greps i april och har suttit häktad sedan dess. Exakt vilken bevisning som finns mot honom vill varken åklagare eller polis berätta men i samband med mordet säkrades både finger- och handavtryck på mordplatsen.

Utredningen har dragit ut på tiden och mannen har flera gånger omhäktats, varje gång på den högre graden av misstanke, på sannolika skäl.

Borde kunna försättas på fri fot
Advokat Sten-Åke Larsson säger att hans klient även om han skulle var fortsatt misstänkt borde kunna försättas på fri fot, hans möjlighet att påverka utredningen som i stort sett är klar är mycket små. Men rätten håller alltså inte med. 67-åringens väntan i häkte börjar nog dock närma sig sitt slut tror Sten-Åke Larsson.

– Inom en månad ska det rimligen vara den tidsgräns tycker jag som det här målet kan komma upp till rättegång.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista