Växjö

Pistolman tidigare efterlyst för bedrägerier

En 26-årig man bosatt i Jönköpings län har anhållits och kommer att begäras häktad efter att han avlossat ett skjutvapen och hamnat i bråk med folk i centrala Växjö under helgen.

Tidigt i lördags morse sköts en person i Växjö i huvudet och polis och ambulans tillkallades. Skottskadan var dock lindrig och någon misstänkt gärningsman fanns inte på platsen, skriver TT.

En halvtimme senare kallades polisen till ett bråk där ytterligare ett skott hade avlossats. Där fanns 26-åringen, som hade kommit i bråk med andra personer. Skjutvapnet påträffades på honom och han greps.

Först försökte 26-åringen att ljuga om sin identitet, skriver TT. Men när hans riktiga identitet avslöjades visade det sig att han var efterlyst av polisen i Västra Götaland för en lång rad bedrägerier på Blocket. Han ska även avtjäna 15 månaders fängelse för andra brott.

Mannen är nu, vid sidan av internetbedrägerierna, misstänkt för grov misshandel, misshandel, olaga hot, vapenbrott och falsk tillvitelse, uppger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista