Friidrott

Angelica går för guld

Det stora stavhopparlöftet Angelica Bengtsson från Boaryd utanför Väckelsång klarade som väntat kvalet i ungdoms-OS i Singapore och är nu klar för final natten till söndag. Det krävdes 3,90 för att gå till final, en höjd mer än en halvmeter under hennes personliga rekord.

Så här sa hon själv om kvaltävlingen:

– Det kändes bra. Jag fick inte till det på bästa sätt rent tekniskt, men jag klarade ju höjderna.

– Efter tag var det så varmt så man fick handsvett och det var svårt att hålla staven, men det blir inte några problem i finalen eftersom den går när solen gått ner.

Angelica Bengtsson hade en rivning på 3,80.

– Jag fick vänta en timme mellan inhoppningen och första hoppet och normalt springer man då lite långsammare än normalt, men jag sprang för fort så jag kom för nära med stavisättningen. Men på ett sätt var ju det positivt ändå, att jag sprang så fort.

Hon tror att de två svåraste konkurrenterna kommer från Australien och Ukraina, och att det kommer att krävas upp mot 4,50 för att ta guld.

– Min förhoppning är guld, det är det jag satsar på nu, säger Angelica Bengtsson.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista