Länstrafiken Kronoberg räddar tåget mellan Malmö och Älmhult

Pendlare kommer även i fortsättningen att komma fram till Älmhult. Länstrafiken Kronoberg och Skåne har beslutat sig för att rädda tåget mellan Malmö och Älmhult. Men tågövertagandet från SJ kommer att kosta dem 4,5 miljoner kronor.

Morgon- och kvällsavgången mellan Malmö och Älmhult är två av de avgångar som SJ anser olönsamma och därför tänker dra in.

Det skulle påverka många av de som pendlar till sitt arbete och därför har Länstrafiken Kronoberg och Skåne beslutat att betala SJ för att få ha avgångarna kvar. Mellan 2 och 2,5 miljoner kommer det att kosta Länstrafiken Kronoberg årligen, utgifter som man inte hade räknat med.

Thomas Nilsson, Vd för Länstrafiken Kronoberg, är kritisk mot SJ som han menar borde ha informerat om den här indragningen tidigare. Vidare anser han att SJ utnyttjar sitt monopol och istället borde ta ett större samhällsansvar. Samtidigt säger han att länstrafiken nu letar efter en alternativ tåglösning och  att problemet ska vara löst senast 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".