Växjö Queens slarvade bort segern i dramatisk kvalmatch

Växjö Queens ledde med tre poäng bara sekunder före slutet i kvalmatchen mot Eskilstuna. Då kvitterade gästlaget och vann sedan efter förlängningen med 83-81. Växjölaget har ändå chansen att gå upp i Damligan i sista kvalmatchen i Lidingö på onsdag.

Långa stunder var det Växjö Queens matchn helt och hållet mot Eskilstuna, som redan är klart för spel i Damligan också nästa säsong. Efter första fjärdedelen ledde Queens med 18-7 (!), tappade sedan nästan hela försprånget i andra när Eskilstuna gjorde 12-0 under en period. Men i tredje perioden kom en ny kraftinsats av Växjö Queens som gav ledning med 16 poäng som mest.

I fjärde perioden segade sig Eskilstuna allt närmare och med åtta sekunder kvar kvitterade Ebony Dickinson till 74-74 med ett trepoängskast långt utifrån planen.

Och en och en halv minut in i förlängningen gick Eskilstuna upp i ledningen för första gången på hela matchen. Queens slarvade och var egntligen aldrig nära segern då.

Malin Belfrage gjorde 24 poäng och Erika Pettersson 11 i Queens som spelar i Lindingö i sista kvalmatchen på onsdag. Vinst med minst tre poäng ger avancemang.

Det är däremot slutspelat för Alstermo i kvalet till handbollens elitserie efter förlusten mot Wasaiterna med 28-27.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".