Två unga män anhållna för dråpförsök respektive grov misshandel efter knivdrama i Tingsryd

Det blev en dyster avslutning för de ungdomar som samlats i en lägenhet i Tingsryd på fredagskvällen. Två knivbråk uppstod och en 18-årig man fick föras till lasarett med livshotande knivskador. En 17-årig man har nu anhållis för dråpförsök och en 19-årig man för grov misshandel.

Det första knivbråket uppstod när två män kom i diskussion över en tjejbekant. Den ena mannen, 19-åringen, attackerade då den andre med en kökskniv. Men han missade och kniven fastnade i stället i köksluckan. Tumult uppstod när de andra ungdomarna försökte gå emellan och sedan går uppgifterna isär om vad som hände.

Ungdomarna säger att 19-åringen attackerade även dom men det nekar 19-årigen till. Klart är i alla fall att fyra av dem fick lindriga skärsår på händerna. Ambulans och Polis kallades då till platsen. De skadade ungdomarna plåstrades om och 19- åringen greps misstänkt för bland annat grov misshandel och misshandel.

Men det slutar inte där.

När polisen och 19-åringen avlägsnat sig gick ungdomarna vidare till en annan bekant. En 17-åring som den gripne 19-åringen bott hos de senaste dagarna.

Där upptäckte de 19-åringens tv-spel och frågade om de fick ta det med sig. 17-åringen blev upprörd och grep en kökskniv som han stack en 18-årig man med i bröstet och magen. 18 åringen föll ner livlös. Polis larmades och 17-åringen greps misstänkt för dråpförsök.

Den 18-årige mannen fördes till centrallasarettet i Växjö med livshotande skador, bland annat ett 20 cm djupt knivstick i magen. Men läkarna lyckades rädda hans liv och hans tillstånd uppges nu vara allvarligt men stabilt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".